10 цікавих фактів про ряжанку

Ряжанка – відомий з дитинства корисний молочний продукт. Пропонуємо вашій увазі цікаві факти про неї.

Цей кисломолочний продукт можна назвати одним із різновидів йогурту без смакових добавок. Виготовляється він з пряженого коров’ячого молока шляхом заквашування термофільними молочнокислими стрептококами та болгарською паличкою. Ряжанка неймовірно корисна, бо вона оптимізує роботу травної системи та позитивно впливає на обмін речовин в організмі людини.

Отже, цікаві факти про цей смачний продукт.

1.Ряжанка – традиційний український кисломолочний продукт. У давнину її виготовляли в печі, тому вона мала характерний смак та аромат.

2.Хоч ряжанка виготовляється з пряженого молока, засвоюється організмом вона набагато краще, ніж сире молоко.

3.Напій містить вітаміни групи А, В, С та PP, а також багато дуже важливих для здоров’я людини мінеральних речовин, макро та мікроелементів: залізо, кальцій, магній, фосфор, калій та натрій.

4.Ряжанка багата на цінний для людського організму кальцій. Тільки уявіть: в одній склянці цього продукту міститься 25% необхідної добової норми кальцію та фосфору.

5.Білок ряжанки засвоюється значно легше, ніж білок звичайного коров’ячого молока.

6.При регулярному вживанні ряжанки покращується апетит, робота нирок та шлунково-кишкового тракту.

7.У літню пору ряжанка допомагає впоратись зі спрагою не гірше, ніж популярні холодні напої, а заразом й позбавить від почуття голоду.

8.Відкрита ряжанка дуже вразлива до температури —2-3 години при + 22-25 градусах і напій буде безнадійно зіпсований.

9.Ряжанка сприяє очищенню кишечника від шлаків й інших шкідливих речовин.

10.Ряжанку не рекомендується вживати разом з продуктами, які містять велику кількість білка (м’ясом, рибою, яйцями). Набагато краще вона поєднується з фруктами та ягодами. Саме тому рекомендується робити фруктові йогурти в домашніх умовах саме на основі ряжанки.

Смакуйте з користю!