Не всім відомо, що серед повсякденних продуктів є ті, що мають великий цілющий потенціал. До них, без сумніву, належить кефір. Ті, хто не надто полюбляє кефір, можливо, змінить думку, дізнавшись про такі факти:
- Кефір ефективно нормалізує функціонування шлунково-кишкового тракту, відновлює мікрофлору кишечника (наприклад, після прийняття антибіотиків), сприяє профілактиці колітів та запорів.
- У кефірі міститься велика кількість кальцію, що, як відомо, є необхідним для кісток. Причому кальцій з кефіру засвоюється набагато легше, ніж, наприклад, з молока.
- Кефір – джерело білку – основного будівельного матеріалу нашого організму.
- Кефір стимулює імунітет, запобігаючи тим самим хронічну втому і збої в роботі нервової системи.
- Кефір забезпечує організм поживними речовинами і біологічно активними елементами (зокрема вітамінами, амінокислотами, пептидами).
- Регулярне вживання кефіру знижує рівень холестерину в крові, запобігаючи серцево-судинним захворюванням.
- Молочнокислі та біфідобактерії, що містяться у кефірі, перешкоджають розвитку хвороботворних і гнильних мікроорганізмів.
- За годину кефір засвоюється організмом майже повністю, в той час як, наприклад, молоко – тільки на третину.
- Кефір корисний для алергіків, оскільки успішно протидіє виникненню алергічних реакцій.
- Кефір запобігає розвитку остеопорозу, що особливо актуально для людей у віці після п’ятдесяти.
- Завдяки наявності в кефірі молочної кислоти, він чудово втамовує спрагу.
- Кефір знижує ризик розвитку пухлин товстого кишечника і прямої кишки, зокрема і злоякісних.
- Кисле середовище, яке кефір утворює в шлунку, поліпшує засвоєння кальцію, заліза, вітаміну D і всіх поживних речовин.
- Регулярне вживання кефіру сприяє схудненню і підвищує загальний життєвий тонус організму, викликаючи відчуття легкості.
- Кефір сприяє виведенню з організму токсинів і просто непотрібних речовин.