Зарог

Про компанію


Підприємство ТОВ «ОРЖИЦЬКИЙ МОЛОКОЗАВОД» розташоване в селі Зарозі Оржицького району Полтавщини – одному з екологічно чистих куточків України. Воно було створене на базі реконструйованого заводу ТОВ «МАСЛОЗАВОД «ЗАРІГ» та виготовляє молокопродукти під уже відомою споживачеві торговою маркою «ЗароГ».
Політика підприємства – виготовляти якісну продукцію зі свіжої сировини (радіус доставки молока не перевищує 30 км) класичним методом за чинними державними стандартами та без додаткових штучних складників. Уся продукція повністю відповідає ДСТУ та санітарно-гігієнічним вимогам, не містить у своєму складі шкідливих речовин і генномодифікованих організмів.
На заводі працює штат кваліфікованих фахівців, які дбають про те, щоб із якісної сировини було виготовлено натуральні та корисні для здоров’я молочні продукти.
Ведеться будівництво нового цеху, що дозволить розширити асортимент та підвищити якість виготовлюваної продукції за рахунок більш сучасного обладнання.

Переваги молочної продукції  ТМ «ЗароГ»
Новий виробник молочної продукції (з 2015 року) дотримується класичних технологій: не використовує в продуктах жодної заміни молочних складників, у тому числі молочного жиру на рослинний, штучних стабілізаторів, ароматизаторів та інших добавок. 
Досвідчені спеціалісти молочної галузі впроваджують найкращі напрацювання у виготовленні продукції.
Молоко-сировина, з якої виготовляється продукція, надходить від власної ферми та сусідніх господарств.
Сметана виготовляється з пастеризованих вершків та якісної закваски від найкращих світових виробників. Ми не використовуємо крохмаль для загущення, тому в сметані 15% жиру легка густота, а вже сметана 20% більш густа.  Кожен знайде собі до вподоби.

Кисломолочні продукти (кефір, ряжанка, йогурт) виготовляються із незбираного молока шляхом сквашування їх корисними культурами, внаслідок чого вони набувають дієтичних властивостей: краще і швидше  засвоюються  організмом, бо сприятлива кислотність покращує травлення, а різноманітні види мікроорганізмів, що входять до складу заквасок, а також речовини (наприклад, вітаміни), що утворюються в процесі біохімічних  реакцій при сквашуванні, у свою чергу, позитивно впливають на  весь організм людини.
При виробництві кефіру застосовується закваска на  кефірних грибках, позитивний вплив якої на процес травлення та покращення апетиту помітили  кавказькі народи, і він є здавна національним продуктом народів Північної Осетії. Це пояснюється тим, що в кефірних грибках природньо співіснують у симбіозі різні корисні мікроорганізми та дріжджі, які зброджують складову молока – лактозу (молочний цукор) з утворенням вуглекислого газу, і ми тоді відчуваємо легке пощипування на язиці, що не характерно для інших кисломолочних продуктів.
Ряжанка виготовляється традиційним «упарюванням» або пряженням нормалізованого по жиру молока до приємного коричневого кольору й аромату з додаванням  більш  «багатої» закваски (окрім термофільного стрептококу, вносяться ацидофільна паличка та біфідобактерії). Наприклад, ацидофільна паличка є сильним пригнічувачем гнилісної мікрофлори в кишечнику людини (а це здуття, неперетравлюваність їжі тощо). Біфідобактерії ж допомагають боротися з дисбактеріозом. Тому наша ряжанка не тільки смачна, а ще й надзвичайно корисна.
Йогурти на нашому підприємстві виготовляються тільки живі, без термізації, на традиційних для йогурту заквасках (термофільний стрептокок+болгарська паличка), про позитивний вплив яких на травлення  говорив ще вчений І.І.Мечников. Він звернув увагу на те, що  багато жителів Болгарії відрізняються значною тривалістю життя. І це довголіття є наслідком сприятливого впливу місцевого кислого молока (болгарської простокваші). Адже молочнокислі бактерії та утворювана ними молочна кислота підвищують кислотність середовища в кишківнику і тим самим не дають розмножуватись гнилісним мікроорганізмам, які утворюють токсини, що і є однією з причин старіння організму.
Різновид йогуртів біфідойогурти відрізняються складом закваски. У них присутні ще і біфідобактерії, про важливість яких ми говорили.
Йогурти і біфідойогурти виготовляються або без наповнювача, або з наповнювачем. Ми підібрали найкращі в Україні  фруктові наповнювачі австрійсько-українського підприємства «Аграна» з Вінниці. Вони не містять модифікований крохмаль ( а тільки корисний пектин, що виготовляється зі шкірки цитрусових), не мають штучних барвників та ароматизаторів. Наприклад, у йогурті «Полуниця – суниця» в якості барвника використано концентрати червоного буряка та чорної моркви, а в йогурті «Абрикос – персик» - концентрат морквяного соку.
Масло солодковершкове та шоколадне виготовляється зі свіжих вершків методом сепарування на так званій лінії Мельошина, де високожирні вершки перетворюються в масло.
Перевагою нашого масла є наявність добре вираженого вершково-горіхового присмаку й аромату. При виготовленні шоколадного масла додаються цукор, натуральний какао-порошок та ваніль.
Сир кисломолочний виготовляється традиційним способом - кисломолочним сквашуванням закваскою з легким відварюванням у ваннах. Готується перехід до нового цеху, де цей процес буде здійснюватись у нових котлах-сировиготовлювачах.
Із сиру кисломолочного, виробленого зовсім без відварювання, виготовляється ніжний солодкий делікатес - сиркові маси з ароматом ванілі та родзинками. До їх складу входять лише натуральний ванілін та відбірні родзинки.

Завод освячений, позитивний вплив продукції на порядних людей гарантуємо!

© ТМ «Зарог» | Розробка та супровід сайту Sitegroup